Verdens dummeste attraksjon

Tre mil utenfor byen Jubel ligger en botanisk hage, som kun består av en enkelt busk. Det er den eneste botaniske hagen i sitt slag i hele verden. Og den er hjørnesteinen i regionens turistnæring. Busken er inntørket og praktisk talt død. En to meter høy mur, omkranset med piggtråd, markerer hvor den botaniske hagen starter og hvor den slutter.

Fordi den er unik, kommer folk reisende fra alle verdenshjørner for å se den. "Verdens dummeste attraksjon!" "Så dårlig at det er bra!" "Meningsløst og genialt!" "Edgy!" Slik omtaler reisebloggere og reiselivsjournalistene den botaniske hagen utenfor Jubel.

Skogen trives utenfor murene av den botaniske hagen. Den nyter godt av manglende fasiliteter. Gjødsel fra hele verden bringer liv til skogen. Et og annet fremmedartet frø spirer der ute.

Og fordi skogen rundt den botaniske hagen er full av turistenes jord, går ikke turistene ut av køen med mindre de er nødt. De strømmer ut av biler og busser og stiller seg i kø. Tripper svettende og leende ut i internasjonalt farvann når det trengs, men holder seg ellers i køen.

Vakten er en robot. Den tar betalt for å slippe turister inn til busken. Og den tar ekstra betalt fra turister som ønsker et fotografi av seg selv mens de står ved busken og gjør seierstegnet med hendene.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe