Utgi eller ikke utgi

R løfter manuskriptet og holder det i omtrent tredve graders vinkel. Han slipper ned nedre halvdelen av ansiktet sitt og lar tyngdekraften virke på det. Musklene over øynene trekkes opp og bak, slik at mye av øynene eksponeres. R dreier hodet sitt noen centimeter til venstre, så til høyre, så til venstre igjen.

T og B betrakter R. Han slipper manuskriptet ned på skrivebordet sitt og lar den åpne hånden som holdt manuskriptet henge åpen i luften.

- Og dette skal vi altså utgi? Første kapittel er på seksti sider og handler om hvordan han ble unnfanget. Han begynner med å skrive at han ikke vet noe om omstendighetene rundt sin unnfangelse. At han ikke engang vet om han er barn av sine foreldre. Resten er spekulasjon om hvor og hvordan han kan ha blitt unnfanget, eller et titalls ulike karakterdrap på hans foreldre.

- Ja, den er uortodoks, som mannen.

- Han beklager at man ikke kan få sine aldrende foreldre pisket av personalet på sykehjemmet.

- Det er klarert med våre advokater.

- "Bare idioter leser andre folks biografier," skriver han i tredje kapittel. Resten av boken minner han stadig om at hvordan han forestiller seg leseren mens han skriver. "En fet, sjuskete slask som glaner på disse ordene i den aller dypeste forvirring."

- Den vil toppe bestselgerlistene.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe