Krig i Halvorsens gate

Det var krig i Halvorsens gate. I morgentimene den fjerde juni kastet fru Gris den første steinen gjennom soveromsvinduet til ekteparet Hamster. Herr Hamster spratt opp fra sengen og plukket opp steinen, som hadde landet mellom beina på fru Hamster, men uten å treffe henne direkte, og kylte den i retning av fru Gris. Men han hadde ligget og sovet på armen, så blodtilførselen var laber. Og han var uten både briller og kontaktlinser, og det var mørkt ute. Derfor knuste steinen vinduet til herr Vimse, som bodde i leiligheten under fru Gris'.

Ansiktet til herr Vimse dukket snart opp i det knuste vinduet, før det forsvant igjen. Herr Hamster løp frem og tilbake foran soveromsvinduet, mens fru Gris skrek at han måtte komme seg i dekning. Fru Gris stakk en megafon ut gjennom vinduet sitt og ropte slagord som "død over partallsnummersvina", "oddetallsmenneskene er genetisk overlegne" og denslags. En og annen knyttneve dukket opp i vinduene rundt omkring.

Med ett hørtes et hyl fra leiligheten til herr Vimse, og i neste øyeblikk dukket han opp i vinduet sitt igjen, og utløste en flammekaster mot gården som herr og fru Hamster bodde i.

Slik startet krigen.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe