Guide

Jeg snakket med en fyr. Han oppfattet meg dithen at jeg var fortapt. Derfor presenterte han meg for en annen fyr. Den andre fyren var enig med den første i at jeg var fortapt. Noe den første fyren fastholdt at han hadde hørt av meg. Hvilket han ikke hadde.

Den andre fyren tilbød seg å være en guide for meg. Jeg takket nei. Han oppfattet meg dithen at jeg takket nei av beskjedenhet. Jeg takket nei fordi jeg ikke ville ha en guide. Særlig ikke en fyr som trodde alt var motsatt av hvordan det faktisk var.

Siden han oppfattet meg dithen at jeg egentlig ønsket det jeg takket nei til, insisterte han på å være en guide for meg. Han lovte også at han skulle lære meg alt han kunne.

Jeg befant meg nå i et verksted den andre fyren eide. Vi satt ved et skittent bord. Den andre fyren snakket i vei om fri vilje, sorg, frihet, kraft, religion og framskritt, mens han sorterte kulelagre og pakninger.

Fire kopper buljong senere visste jeg at den andre fyren elsket å prate.

Den første fyren kom til verkstedet. Han ville "bare se hvordan" det gikk. Den andre fyren sa at det gikk "veldig bra" og at vi hadde hatt en "fantastisk seanse". Jeg så på klokken og sa at jeg måtte dra.

De nikket til hverandre. Jeg skulle ikke fortvile, erklærte de. Dette var bare begynnelsen. En lang reise lå foran meg.

En liten flokk med geiter beitet utenfor verkstedet. Det sto en svær, gammel oljetank der. Rester av gamle bildekk, kjeledresser og oljefiller var blandet inn i den tettpakkede grusen på gårdsplassen.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe