Når jeg går i oppoverbakke, tenker jeg på at oppoverbakken er en nedoverbakke hvis jeg snur meg. Når jeg går i nedoverbakke, tenker jeg på at nedoverbakken er en oppoverbakke hvis jeg snur meg.

Uansett hvilken vei jeg går, tenker jeg på å gå en annen vei.

Om høsten tenker jeg på hvordan det er å gå tur om våren. Om sommeren tenker jeg på hvordan det er å gå tur om vinteren.

Langs veien i skogen står det benker her og der. Når jeg ser dem, tenker jeg at jeg burde ta en pause og nyte omgivelsene.

Med en gang jeg setter meg, blir jeg rastløs og begynner å tenke på å gå videre. Men siden jeg har bestemt meg for å ta pause og nyte omgivelsene, inntar jeg en demonstrativt avslappet stilling og fryser til det blir uutholdelig å sitte der mer.

Når jeg går, tenker jeg på at jeg ikke burde tenke på det jeg tenker på. Jeg burde være i en meditativ tilstand mens jeg går.

Hvis jeg har med meg noe å skrive på, får jeg aldri noen ideer mens jeg går. Hvis jeg ikke har noe å skrive på, får jeg alltid noen ideer mens jeg går. Når jeg kommer hjem, husker jeg at jeg hadde noen ideer, men ikke hvilke ideer jeg hadde.

Jeg går veldig fort hvis jeg har god tid. Jeg går veldig sakte hvis jeg har dårlig tid.

Det hender at jeg går ekstra langt. Jeg angrer hver gang jeg går ekstra langt. Kjedsomheten melder seg når jeg har kommet til et punkt der det vil være dumt å snu, slik at jeg ikke kan snu.

Jeg prøver å drepe kjedsomheten ved å forestille meg at det ligger kriminelle gjenger i grøftekanten lenger frem. Det hjelper ingenting.

Kjedsomheten er så drepende at jeg mister følelsen i beina. Jeg faller sammen på veien. Røttene til trærne langs veien stikker opp fra veien, slynger seg rundt meg og drar meg ned i den tettpakkede grusen. Da tenker jeg: Dette er ikke kjedelig.

Den visjonen holder meg gående til jeg nesten er hjemme fra skogen.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe