Forbindelser i rom

- Stjernene er forbundet med hverandre ved at de ligger i det samme rommet, sa doktor Hubro. Da han sa dette, lå det høyre beinet hans over det venstre.

Doktoren hadde på seg en tykk ulldress, som om han kom fra en annen tid, eller fra en britisk TV-serie, og gikk rundt som om det var naturlig å være kledd slik, i den tiden og det rommet vi nå befant oss. Han var påfallende komfortabel, og jeg ga dette mer oppmerksomhet enn påstanden om at stjernene var forbundet med hverandre.

Ikke nok med at det høyre beinet til doktor Hubro lå over det venstre, men han holdt dessuten boken sin fast med venstre hånd. Boken hvilte på det høyre låret hans. Og mens han snakket, slo han den butte enden av pennen mot boken i en jevn, rytmisk bevegelse, med høyre hånd. Dressen hadde tre deler. Bukse, vest og jakke. I tillegg gikk doktoren i skjorte og slips, sokker og sko. Kanskje også undertøy nedentil og under skjorten.

Han lot til å være perfekt hydrert. Ansiktet hans lot til å være mettet, og jeg falt i tanker om at folk med høy inntekt iblant ser sunnere ut enn folk med vanlig eller lav inntekt. Slike som doktor Hubro er bare dehydrert hvis de aktivt har bestemt seg for det. Det skyldes ikke uvaner eller manglende tilgang på vann.

Doktoren hadde omtrent samme volum som meg, men han lot til å være tyngre. Han hadde større tetthet. Det hang sikkert sammen med metningen i ansiktet, som fikk ham til å virke hydrert. Metningen og tettheten var kanskje ett og det samme. Hva visste vel jeg om realfag? Da jeg hadde tenkt på dette i et minutt var jeg sikker på at doktoren måtte veie 150 kilo, ettersom jeg bare veide 75. Men om det virkelig forholdt seg slik, ville jeg aldri få vite. Ett var imidlertid sikkert. Vi var forbundet med hverandre ved at vi oppholdt oss i det samme rommet.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe