Den roterende anleggsarbeider

En tidlig morgen i august. På byggeplass 4 i formann Halvorsens kart over byggeplasser, spinner en anleggsarbeider rundt som en dervisj. Den roterende anleggsarbeideren har stemplet inn for dagen. På entreprenørens tid spinner han rundt i entreprenørens rom.

Samtidig befinner formann Halvorsen seg i en kran på byggeplass 5, med utsikt over byggeplass 1-5, herunder det planlagte torget på nordsiden av bygg 4, hvor anleggsarbeideren spinner rundt. Fra kranen kan ikke formannen se hvilken anleggsarbeider som spinner. Han bruker en liten kikkert til å se, men ser ikke.

“Hvem er den tasmanske djevelen?”, spør formannen skulderen sin.
”Det er Ruud igjen”, svarer øret hans.

Formann Halvorsen tar frem mobiltelefonen sin og ser straks at Ruud har stemplet inn for dagen. Han retter mobiltelefonens kamera mot Ruud og filmer at han spinner på entreprenørens tid.

En anleggsarbeider stormer ut av en OSB-platedør i det som skal bli bygg 4. Han stiller seg opp foran sin kollega, den gule tornado. Fra kranen på byggeplass 5 synes formann Halvorsen at anleggsarbeideren roper mot den roterende kollegaen sin.

Formannen synes han ser Ruud bevege seg som et stempel, at han for hver rotasjon knekker knærne sine. Armene hans, som han hittil har strukket ut mot sidene nesten opp over hodet, holder han lavere enn før, men fremdeles ut mot sidene. Ruud ligner et fartøy i anløpsmodus.

Endelig stopper Ruud og står overfor sin ropende kollega, som kaster med den ene armen og tramper med føttene. Han peker til høyre og venstre og slår ned med knyttede never. Ruud slår ut med armene og følger etter sin kollega inn gjennom OSB-platedøren.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe