Avbrutt obduksjon

De fant Gåsefar i en flaske. Han stirret med hvite øyne ut av flaskeglasset, som var bøyd der hvor flaskehalsen begynte. En redningsmann fra Røde Kors fant flasken med Gåsefar i en kasse, midt blant tomgods fra byens gastropub.

Gåsefar ble funnet samme dag som drankerne avsluttet sin seks uker lange streik. Etiketten på flasken han lå i hadde påskriften "Streikebryter Spesial".

Flasken med Gåsefar ble fraktet til rettsmedisinsk institutt, fordi alle trodde han var død. Der skulle han obduseres, for å få rede på hva han hadde omkommet av. Dessuten ville man vite hvordan en fullvoksen mann fikk plass i en flaske.

Selv om de tok ut korken, viste det seg umulig å få Gåsefar ut av flasken. De ble nødt til å knuse den. Politifullmektig Varde puffet egenhendig flasken ned fra obduksjonsbenken, slik at den gikk i femten knas på gulvet nedenfor.

De løftet Gåsefar opp på obduksjonsbenken igjen. Han var liten og flaskeformet. Men han hadde antydning til rødfarge i kinnene. Politifullmektig Varde sverget overfor rettsmedisineren at han hadde sett et glimt i Gåsefars øye.

Politiet arbeidet ut fra en hypotese om at Gåsefar var blitt henrettet av drankernes fagforening. De hadde myrdet ham, krympet ham og lagt ham på flaske, som hevn for at Gåsefar hadde drukket seg full under drankerstreiken.

Rettsmedisineren gjorde et seg klar til å ta løs topplokket på Gåsefar. Han forberedte seg ved å sminke seg, slik at han så sykelig og sadistisk ut. Ellers så dro han på seg grønne hansker, som rakk ham til albuene. Bare slik vant man respekt som rettsmedisiner i denne byen.

Han brukte en liten sirkelsag til å få topplokket løst, før han festet en sugekopp øverst på issen, som han på forhånd hadde behandlet med hårfjerningskrem. Han dro topplokket av og la det i et bekken.

Han skulle akkurat til å notere at Gåsefars hjerne var intakt, da Gåsefar uten forvarsel este til sin opprinnelige form og størrelse. Fra å være liten og flaskeformet lignet han nå en to meter høy vinballong. I tillegg våknet han, og satte seg opp på obduksjonsbenken.

- Hva foregår her? ville Gåsefar vite.
- Jeg driver akkurat og obduserer deg.
- Hold opp med det med en gang.

Gåsefar festet blikket på bekkenet med topplokket og sugekoppen. Blikket hans var ikke lenger hvitt, men blast. Rettsmedisineren skjønte at Gåsefar lurte på hva det var han satt og så på.

- Det er topplokket ditt. Jeg skal sette det på plass igjen.

Rettsmedisineren tok sugekoppen med topplokket og klatret opp bak Gåsefar, ved hjelp av en gardintrapp. Men straks han var kommet opp, klatret han ned og tok til å hutre.

- Topplokket ditt passer ikke lenger. Jeg tok det av mens du var liten og flaskeformet. Nå vil det ikke lenger dekke toppen av hodet ditt.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe