Vær gjestfri!

Seks menn står på gresset. En mann sitter på et tak. Mennene på gresset er kledd i svart, med innslag av hvitt og sølv. Mannen på taket bruker undertøy som er fire nummer for stort. Han balanserer kantene av diagonale fotblader på mønet. Legger seg bak på den ene armen to til tre ganger hvert minutt for å flytte vekten fra den ene skinken til den andre. Fordi en stor flis har boret seg inn i den ene skinken og den andre kjennes som et åpent sår etter å ha smakt kanten av mønet i en time, er det uråd å sitte stille. Bortsett fra undertøyet beskytter ingenting ham fra solen eller fra det glovarme blikkplatene som utgjør hele taket.

- Kom ned før du faller ned!

- Nei!

Mennene på gresset har lagt tykke luftmadrasser rundt hele huset.

- Som du vil.

De tenner sigarer og patter i vei. En av dem tenner opp grillen til mannen som sitter på taket.

- Labbene vekk fra grillen min!

- Vi blir her til du kommer ned. Vis gjestfrihet. Vi har ikke spist lunsj.

- Nei! Au!

En av mennene på gresset setter seg på en huske som står noen skritt fra grillen. En annen av dem gir ham fart. Mannen på husken ler ukontrollert med sigaren mellom tennene.

- Dere kommer til å rive ned huskestativet!

Det er bare en av mennene på gresset som snakker til mannen på taket. Om han er kommandant eller bare tror han er det vet ingen, men alle forholder seg som om han var det. Kommandanten tenner enda en sigar, selv om han nettopp har begynt på den første. Pattende på to sigarer jogger han til en av de svarte bilene som omringer huset til mannen på taket. Han åpner bakdøren og forsvinner et øyeblikk, før han kommer joggende rundt bilen med en kjøleboks i hånden.

- Ikke kjøtt på grillen! Jeg er vegetarianer!

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe