Frokost ved kjøkkenvinduet

Et rundstykke ruver på en blåblomstrete asjett. Den blåblomstrete asjetten ligger midt på en duk, som skjuler et pent bord, som aldri burde dekkes til fordi det er helligbrøde å gjøre det.

En blå blomst får en grønn stilk, som stikker langt opp over kanten på en hvit porselensvase, til å svaie frem og tilbake. Den blå blomsten har hjelp fra bris som siver gjennom kjøkkenvinduet. Et kjøkkenvindu med en haspe noen har løftet fra festet sitt, slik at vedkommende kunne åpne vinduet.

Hånden som løftet haspen griper om rundstykket og stiller det på høykant. En annen hånd fører en kniv mot kanten av rundstykket og bruker kniven på en slik måte at den deler rundstykket i to.

Rundstykket ruver ikke mer. Det ligger halvert og er innbydende. Det byr inn til smør og syltetøy, som hendene fører til flatene av rundstykket. Smøret og syltetøyet legger seg lydig på rundstykket. Syltetøyet føyer seg fordi det er tykt.

Smulene av et rundstykke som en gang ruvet, er strødd ut over den blåblomstrete asjetten. Rundstykket ble halvert og påsmurt. Til sist ble det malt til det ugjenkjennelig av tenner. Og det ble bakt i spytt og knust igjen, før det i porsjoner forsvant ned gjennom spiserøret til vedkommende med hendene.

Den blå blomsten feller et kronblad som lander mellom smulene på den blåblomstrete asjetten.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe