Den svende billettkontrollør

Da han gikk opp trappen kom en tettpakket billettkontrollør glidende ned trappen. Det var ikke en talemåte. Den tettpakkede billettkontrolløren berørte ikke trappetrinnene, men svevde over dem.

- Det må være en hallusinasjon, tenkte han. Jeg har sikkert blitt gal. I beste fall ligger jeg og sover nå. Og så er denne flyvende billettkontrolløren bare en drøm.

Han kvapp til. En kvinne kom stormende mot ham, som en gnu i vill flukt.

- Djevelen! skrek hun. Og da hun kom nær ham klep hun ham i begge armene, så hardt at han visste at han ikke sov. For han hadde lest i tegneserier at man ikke sov hvis man ikke våknet i sengen sin når man ble kløpet.

- Det er bare en billettkontrolløs, forsøkte han å berolige kvinnen. Men hun hadde allerede skreket "Redd deg selv!" og løpt videre.

Han var ikke enig med kvinnen i at den svevende billettkontrolløren nødvendigvis var en djevel. At billettkontrolløren svevet hadde sikkert en naturlig forklaring. Dessuten var han på vei opp trappen, altså på vei bort fra t-banestasjonen, så det var ikke hans problem om noen svevde der inne eller ikke.

Subscribe to Calvin Krogh

Don’t miss out on the latest issues. Sign up now to get access to the library of members-only issues.
jamie@example.com
Subscribe